Recepty:
1) bourbon/whisky pro (100L kvasu)
Složení:
- 20 kg kukuřičné mouky
- 4 kg destilačních sladů
- zkapalňovací a sacharizující enzym
- 72 litrů vody
Postup:
- Ohřejte vodu na teplotu max 75°C, přidejte kukuřičnou mouku a zkapalňující enzym, míchejte neustále.
- Ohřejte na teplotu 95°C po 10 minutách v 95°C uhasit plamen, a přestat míchat.
- Následně po dosáhnuti teploty 62°C
- Přidejte sacharizující enzym, drcený slad ječmenný dobře promíchejte, a udržte vše při této teplotě po dobu 3 hodin.
- Nyní musíte odfiltrovat mladinu, nalijte do druhého kontejneru přes gázu nebo hadřík k oddělení usazenin.
- Pak ochladte na 25°C a přidejte kvasinky, a dobře promíchejte.
- Nechte kvas pracovat v této teplotě 25°C dokud nebude proces dokončen (cca 6 dní). Pak ho destilujte.
- Konečný produkt nechte projít uhlím z cukrové břízy.
- Destilat nalíjte do dubového sudu a odložte aby dozrál a stál se ušlechtilým.
Všechny složky receptu máme v nabídce.