Recepty:

1) bourbon/whisky pro (100L kvasu)

Složení:

  • 20 kg kukuřičné mouky
  • 4 kg destilačních sladů
  • zkapalňovací a sacharizující enzym
  • 72 litrů vody

Postup:

  • Ohřejte vodu na teplotu max 75°C, přidejte kukuřičnou mouku a zkapalňující enzym, míchejte neustále.
  • Ohřejte na teplotu 95°C po 10 minutách v 95°C uhasit plamen, a přestat míchat.
  • Následně po dosáhnuti teploty 62°C
  • Přidejte sacharizující enzym, drcený slad ječmenný dobře promíchejte, a udržte vše při této teplotě po dobu 3 hodin.
  • Nyní musíte odfiltrovat mladinu, nalijte do druhého kontejneru přes gázu nebo hadřík k oddělení usazenin.
  • Pak ochladte na 25°C a přidejte kvasinky, a dobře promíchejte.
  • Nechte kvas pracovat v této teplotě 25°C dokud nebude proces dokončen (cca 6 dní). Pak ho destilujte.
  • Konečný produkt nechte projít uhlím z cukrové břízy.
  • Destilat nalíjte do dubového sudu a odložte aby dozrál a stál se ušlechtilým.

Všechny složky receptu máme v nabídce.