Lihovarné TURBO kvasnice MOSKVA STYLE 140g
produkt Nový ; jakost 1; záruka 24 měsíců; doprava ZDARMA! - Kurýr GEIS dobírka
MEGA AKCE ! Doprava Česká Republika Zdarma !
Doprava Slovenská Republika cca 5€
Zásilku Vám doručí Kurýr GEIS na dobírku na Slovensku zaplatíte v €
-
Ujišťujeme vás, že vaše osobní údaje jsou u nás v bezpečí jako v bavlnce, nikdo kromě našich zaměstnanců k nim nemá přístup! Nikdo nebude vědět, co si od nás koupíte.
-
Objednané zboží vám doručí kurýr, kurýr není informován o tom, co přepravuje, a zboží je diskrétně zabalene.
-
Garantujeme vrácení celé zaplacené částky, pokud se rozhodnete vrátit zboží do 14 dnů od dodání, a to i bez udání důvodu.
Skandinávské lihovarné TURBO kvasnice
Spiritferm MOSKVA STYLE
Čistá hmotnost: 140g
Cena je pouze k nákupu s destilační soupravou
Když si koupíte pouze kvasnice
cena se zvyšuje o náklady na dopravu 200kc
Turbo kvasnice 20% pro nejrůznější druhy kvasů
(cukerný, obilný, ovocný nebo medoví)
Turbo kvasnice 20% jsou teplotně tolerantní kvasnice, vhodné pro kvas na cukrové bázi, ale i pro ovocné kvasy.
Váha balení kvasnic je 140 g,
Založení 25 litrů cukrového kvasu (20% obj. alkoholu):
8 kg cukru rozpuste v 8 litrech teplé vody a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Doplňte objem do 25 litrů studenou vodou a vše míchejte 1 minutu.
Teplota směsi musí být do 30°C (pro nejlepší výsledek),
nebo do 25 °C (pro čistější alkohol).
Poté přidejte balíček Turbo Kvasnic a míchejte, dokud se kvasnice nerozpustí.
Tip pro získání maximálního obsahu alkoholu v kvasu a nejvyšší kvality:
Nádobu uzavřete víkem a opatřete kvasnou zátkou (bublátorem).
Směs nechejte kvasit při okolní teplotě 19-23°C po dobu 10 - 14 dnů.
Tip pro nejrychlejší kvašení:
Nádobu uzavřete víkem, opatřete kvasnou zátkou (bublátorem) a nechejte kvasit při 24-27°C pokojové teploty cca 5 dní. Ukončení kvašení nastává, když kvas přestane pracovat (bublat).
UPOZORNĚNÍ: Pokud kvasnou nádobu neprodyšně uzavřete a neopatříte kvasnou zátkou, nádoba se může roztrhnout tlakem!
Dodržujte vždy 1/5 volného prostoru v kvasné nádobě! Pokud bude v nádobě více volného prostoru kvasnice, nebude kvas kvasit. Při menším volném prostoru se může naopak kvasná nádoba roztrhnout nebo kvas při bouřlivém kvašení vyteče z nádoby. Dodržujte teplotu uvedenou v návodu!
Založení 50-100 litrů cukrového kvasu
Určené množství kvasnic a cukr tedy vždy po 1/3 (cukru a kvasnic) se přidávají ve třech fázích, které jsou rozděleny následovně:
první fáze čas "0" (na začátku)
druhá fáze 4 až 5 den kvašení
třetí fáze 8 až 10 den kvašení
Dávkování kvasnic a cukru:
pro 50 litrů: 2 balení kvasnic, 5 kg cukru na každé balení kvasnic
pro 75 litrů: 2,5 balení kvasnic, 8 kg cukru na každé balení kvasnic
pro 100 litrů: 3 balení kvasnic, 11 kg cukru na každé balení kvasnic
Dávkování cukru pro ovocné kvasy:
Do ovocného kvasu přidejte 4-6 kg rozpuštěného cukru na 100 litrů kvasu. Cukr rozpuste ve vodě a ujistěte se, že je teplota směsi nižší než 30°C. Poté přidejte kvasnice, pořádně promíchejte a nechejte roztok 20 minut odstát. Takto připravený roztok přidejte do kvasu a znovu pořádně promíchejte.
Obsah 1 balení a jeho dávkování: Jedno balení obsahuje 140 g turbo kvasnic
140 g turbo kvasnic je dostačující pro založení 100 l ovocného kvasu, 25- 50 litrů obilného kvasu nebo na založení 25 litrů bramborového/cukrového kvasu.
Skladování: Originální balení skladujte v chladničce. Otevřené balení skladujte v chladničce po dobu max. 3 měsíců.
Složení: sušené droždí, potravinářské kvasnice, stopové prvky vitamínů a minerálů
Váha balení: 140 gramů
Výrobce: SpiritFerm
Země původu: Švédsko